België is rijk aan pittoreske rivieren en beekjes, perfect voor een kajaktocht. Of je nu een beginnende of ervaren kajakker bent, er is altijd een plek voor jou. Ontdek in dit artikel de beste kajakspots van Wallonië.

 

De mooiste waterlopen van Wallonië voor een kajaktocht

 

ourthe

#1 - Kajakken op de Ourthe

Een van de populairste rivieren voor kajakken in België is de Ourthe. Ze kronkelt door de glooiende en typische landschappen van de Ardennen. Ideaal voor alle niveaus, kajaktochten op de Ourthe worden vooral aanbevolen in de lente en zomer.

 

viroin

#2 - Kajakken op de Viroin

Voor de ervaren kajakkers biedt de Viroin uitdagingen met zijn snelle stromingen en scherpe bochten. Deze rivier is minder druk, waardoor je volledig kunt opgaan in de rust van de Entre-Sambre-et-Meuse.

 

 

semois

#3 - Kajakken op de Semois

Bekend om zijn scherpe bochten en snelle stromingen, is de Semois een favoriet onder kajakkers die op zoek zijn naar sensatie. De omgeving is ook perfect voor picknickpauzes of wandelingen.

 

 

lesse

#4 - Kajakken op de Lesse

Met zijn rustigere wateren is de Lesse ideaal voor gezinnen en beginners. Tijdens je tocht word je begeleid door vogelgezang en het geritsel van bladeren, wat een ontspannende sfeer creëert.

 

 

ambleve

#5 - Kajakken op de Amblève

Navigeer door beboste landschappen en technische uitdagingen op de Amblève, een rivier die aantrekkelijk is voor degenen die hun behendigheid en uithoudingsvermogen in kajakken willen testen.

 

Durbuy, het ideale vertrekpunt om te kajakken op de Ourthe

Durbuy is veel meer dan een van de charmantste steden van België; het is ook de perfecte plek om te kajakken in België. Rustig met zijn kronkelende bochten en soms levendige stromingen, deze rivier is geschikt voor alle niveaus van kajakkers en belooft een onvergetelijke ervaring. Kajakken op de Ourthe is de kans om met familie of vrienden te genieten van de natuur en de ongerepte landschappen van de Belgische Ardennen te ontdekken.

Of je nu op zoek bent naar een sportieve activiteit met het gezin of een solo-avontuur, een kajaktocht in de Ardennen is een verrijkende ervaring die blijvende herinneringen zal achterlaten.

.

 

Huur je kajaks bij Adventure Valley Durbuy en vertrek voor een avontuur in de natuur!

Boek deze activiteit